Nicolai Tand, cunoscut concurent Asia Express și bucătar talentat, surprinde cu prețurile practicate în restaurantul său.
O ciorbă clasică de legume costă 21 de lei, în timp ce o ciorbă de pui cu taitei ajunge la 22,50 lei, iar ciorba de văcuță și cea rădăuțeană se vând cu 23,40 lei fiecare.
Dar adevărata surpriză vine la capitolul cartofi. O porție de cartofi Dip și pulpa de pui costă 38,34 lei (preț inițial 63,90 lei). Chifteluțele de porc cu piure de cartofi sunt 60,90 lei, iar cele cu cartofi Dip, 62,90 lei. Pulpa de pui dezosată la grătar, cu piure, ajunge la 37,14 lei, un carnat de porc cu cartofi Dip la 38,34 lei, iar cu piure, la 36,54 lei. Un carnat de porc cu cartofi Dip costă 38,34 lei.
Pestele și cartofii cu sos Reoulade, cu băutură inclusă, se vând cu 47,94 lei (după o reducere de 32 lei). O tigaie de porc picantă cu piure de cartofi costă 56,90 lei. Piurele simplu costă 21 lei, cartofii Dip cu telemea și mujdei sau cu parmezan ras și mujdei, 26 lei fiecare.
Aceste prețuri, considerate „maricele” pentru buzunarul românului, se explică prin seceta din vara trecută, care a scumpit cartoful. Inflația, influențată de războiul din Ucraina și pandemie, a contribuit, de asemenea, la creșterea tarifelor, impactând industria alimentară de doi ani.